Youtube stänger Pontus Rasmussons kanal

Pontus Rasmusson blir av med sin Youtubekanal efter Youtubes beslut om att hans konto har brutit mot Youtubes regler. För SvD berättar Youtubes kommunikationsansvarige att ”Efter granskning har vi stängt ner Pontus Rasmussons kanal för att ha brutit mot vår barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga”.

Flera Youtubers, bland andra Anjo och ElChilli, har reagerat en längre tid och i flera publicerade videor på Pontus Rasmussons videor och hans Instagram- och Tiktokinlägg. Hans publik består till en stor del av väldigt unga personer och det som han har publicerat har ofta haft sexuellt innehåll. Dessutom så har hans kanal haft påverkan på barnens föräldrars ekonomi eftersom för att få prata med Pontus har barnen betalat stora pengar via sina föräldrars telefonräkning.

Pontus Rasmussons crew, där hans pappa verkar vara en pådrivande kraft, har skickat hotfulla brev till de som publicerat innehåll där Pontus Rasmusson har kritiserats. Även jag har fått ett mail med dolda hot.

SvD har med sin granskning lyckats att få Youtube äntligen att reagera. Youtube ska även granska Pontus andra Youtubekanal Pontus Rasmusson 2.0.

Screenshot: youtube/pontusrasmusson

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!