Rävar i pälsfarmer matas med minkkött

Therese Lindgren fick Djurrättsalliansens hemsida att krascha. Hon visade i sin Instastory en liten filmsnutt från en pälsfarm där minkar får bo i trånga burar tills de avlivas och flås. Enligt Djurrättsalliansen avlivas 442 500 minkar varje år enbart i Sverige på grund av den omfattande pälsindustrin. Det finns flera filmer på sidan som illustrerar hur illa ställt det är. Alla borde se minst en av filmerna. 

Det pågår en namninsamling hos Djurrättsalliansen för att minkfarmerna ska stängas. HÄR kan du gå in och skriva på. Det kan vara stundvis svårt att komma in då sidan som sagt kraschade tidigare på grund av högt tryck.

Jag är uppvuxen i Österbotten väldigt nära både mink- och silverrävsfarmer och jag kan berätta att djuren skriker för sitt liv av smärta och fasa. Förr så brände man minkkropparna och det luktade ungefär som om någon hade bränt bildäck.

Det som är kostnadseffektivt nuförtiden för den som har både en minkfarm och en silverrävsfarm är att man matar silverrävarna med foder gjort av minkkött. Minkarna får inte matas med minkkött på grund av en sjukdom hos minkar som påminner galnakosjukan. Silverrävarna kan inte smittas av det. Tidigare var det förbjudet att mata rävarna med minkkött men efter ett EU-direktiv är nu detta tillåtet. Svenska YLE berättar om det HÄR

Alla screenshots: therese/instagram, pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!