Mat som en vegan kan äta

Det har vuxit en hel industri kring veganmat. Visst är det bra att det finns alternativ att välja mellan men det känns lite så att priset går upp när något är veganmärkt.

Här nedan följer några exempel på livsmedel som du som vegan kan äta utan att det kostar extra. Jag har riktat mig mot såser och dressingar då de ofta innehåller ägg och är då inget för en vegan. Fem peppar-sås och O´boy blandas enkelt i havre- eller sojadryck istället för komjölk.

McDonalds äppelpaj

Vatten, vetemjöl, äpple 22%, vegetabiliskt fett: palmolja; rapsolja, socker, förtjockningsmedel: acetylerat distärkelseadipat, distärkelsefosfat, dextrosmonohydrat, kryddor: kanel; muskot; cassiaextrakt, salt, glukosfruktossirap, citronkoncentrat, bakpulver: natriumvätekarbonat, förtjockningsmedel: fruktkärnmjöl, mjölbehandlingsmedel: proteasenzym, jästextrakt, emulgeringsmedel: mono-och diglycerider av fettsyror av vegetabiliskt ursprung, surhetsreglerande medel: citronsyra.

Det ryktas om ett nytt recept med färre ingredienser men det är inget som McDonalds i Sverige har gått ut med än.

Rydbergs Bearnaisesås i påse

Vatten, rapsolja, dragonextrakt, senapsfrö, socker, salt, persilja, dragon, vitpeppar, cayennepeppar, gurkmeja, lök, jästextrakt, ättika, modifierad stärkelse,stärkelsesirap (majs), färgämne (betakaroten), stabiliseringsmedel (xantangummi), surhetsreglerande medel (citronsyra, mjölksyra), konserveringsmedel (natriumbensoat, kaliumsorbat), arom.

Rydbergs Bearnaisesås Extrakryddad i påse

Vatten, rapsolja, dragonextrakt, senapsfrö, socker, salt, persilja, dragon, vitpeppar, cayennepeppar, gurkmeja, lök, jästextrakt, ättika, modifierad stärkelse, stärkelsesirap (majs), färgämne (betakaroten), stabiliseringsmedel (xantangummi), surhetsreglerande medel (citronsyra, mjölksyra), konserveringsmedel (natriumbensoat, kaliumsorbat), arom.

Rostad lök mayo

Rapsolja, vatten, lök, druvsocker, socker, salt, rostad lök 0,7%, ättika, senapsfrö, vitpeppar, kryddor, modifierad stärkelse (majs och potatis), stabiliseringsmedel (xantangummi, guarkärnmjöl), surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel (natriumbensoat, kaliumsorbat).

Sriracha mayo

Rapsolja, vatten, chili, socker, tomatpuré, vinäger, ättika, salt, senapsfrö, vitlök, vitlöksolja, kryddor, kryddextrakt, modifierad stärkelse (majs och potatis), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), surhetsreglerande medel (citronsyra, askorbinsyra), konserveringsmedel (natriumbensoat, kaliumsorbat), naturlig arom.

Fem peppar Blå Band

Majsstärkelse, arom, peppar [13 %] (svartpeppar, rosépeppar, vitpeppar, kryddpeppar, grönpeppar), maltodextrin, tomat, palmfett, salt, rödvin, koriander, karamelliserad glukossirap, lök, karamelliserat socker.

O´boy

Socker, 18% fettreducerad kakao (med emulgerings-medel sojalecitin), druvsocker, salt, arom (vanillin).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!