Hänvisa till källa. Tack.

Jag hade problem för ett par veckor sedan med en person som med sina dubbla bloggar under hela våren publicerade mina inlägg rakt av som sina egna utan någon som helst hänvisning till min blogg.

Det var minst 16 inlägg som var mina plus hybrider med text kopierat från min blogg och från andra bloggar sammansatta till inlägg. Utan hänvisning så klart. Nu är den ena bloggen avstängd och den andra handlar endast om politik.

Nu har Benjamins och Felix lista med åtta punkter som ska göra Benjamin mer vuxen blivit kopierad av en annan blogg utan hänvisning till min blogg som källa.

Podcasten publicerades på Spotify 23/5 och jag publicerade mitt inlägg inklusive en listan 26/5 00:50. Den kopierade listan publicerades 27/5 17:00 och Nyheter24 publicerade en artikel 28/5 17:03 efter att ha lyssnat på podcasten. För det gjorde inte den som kopierade listan.

Felix använder uttrycket ”widen your horizons” istället för ”vidga vyerna” som jag använde för att underlätta läsandet. Han var trots allt i LA när podden spelades in… Han ville att Benjamin skulle försöka intressera sig för mer än bara musik och pasta. Felix förslag på en liten allmänbildningskurs bestod av t ex historia, politik osv. Enligt Benjamin hör Trump till USAs SD, Rebublic är bra restaurang i LA… England styrs av fish & chips (han hörde fel) och han gissade rätt till slut på mjölkpriset. Inte så mycket till livets hårda skola där som man trodde i den andra bloggen.

Här kan du lyssna på avsnittet.

 

Detta är en del av mitt inlägg

Och här är en del av inlägget med den kopierade listan utan någon som helst hänvisning till min blogg.

Jag har som sagt varit med förr så det första steget är att ta kontakt med bloggaren och påpeka avsaknad av källa. Jag är tyvärr blockad på den bloggen så jag kan inte skriva i kommentarsfältet.  För att citera Camilla Gervides egna ord mot en annan bloggare 2017:

-sno ett inlägg så här rakt av är inte bara respektlöst utan visar även på en galet låg bloggmoral.
Skäms!

Sedan tycker jag att det är j-vligt märkligt att ta någons blogginlägg och publicera det i sin helhet som sin egen utan källa till originalbloggen. Jag har sett andra bloggare råka ut för det. Eller att man publicerar hela artikeln som finns bakom en betalvägg hos en tidning. Rewrite in my ass säger jag till den som gör så.

4 Comments

  1. Tyckte mig la märke till det där inlägget hos bloggbevakningen. Tyckte jag kände igen upplägget från ngt jag läst tidigare, nämligen här.
    Hoppas du får rätsida på det, vem det än är och att det når ut hur vissa beter sig och håller på att tappa det helt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!