Olof K Gustafsson

Olof Kyros Gustafsson intervjuas i SVT programmet Olof Inc. då han vistas både i Dubai och på Ekerö där han kommer ifrån. Gång på gång säger han i programmet till folk som misstror honom att googla om de inte tror honom. Vilket jag har gjort!

Han jobbar med att skydda varumärket Escobar och sägs ha stämt bland andra Netflix och Apple. Stämningarna är ett framgångsrikt sätt att skapa buzz runt varumärket och locka till sig offer till dess scam. Att tillskansa sig rättigheterna till ett varumärke för att sedan stämma de som använder varumärket är en lukrativ affärsidé, speciellt i USA.

Escobar Inc. har stängts ute av Klarna då Samsung Galaxy Fold telefonerna omprofilerade till märket Escobar Inc. aldrig levererades till kunderna som hade betalat för dem utan det var bara en bråkdel av kunderna som fick dem och då var det mest influencers. 

Detta fick Escobar Inc att stämma Klarna i USA men enligt Klarna i en intervju med Breakit är ”fallet i USA  avslutat eftersom målsägandens företrädare hotades av sanktioner på grund av upprepade falska och motsägelsefulla påståenden”. Escobar Inc har nu stämt Klarna i Sverige istället. Han företräds av  Ricard Nilsson.

Breakit skriver vidare att ”vad gäller beslut att stänga av handlare, utan att vilja nämna Escobar Inc specifikt, så skriver Klarna att de alltid vidtar åtgärder när de upptäcker att en handlare försöker lura konsumenter”.

“Det kan exempelvis innebära att vi stänger av handlaren och håller på utbetalningar för att kunna ersätta konsumenter som inte fått varan de betalat för. Det är förstås inget vi gör lättvindigt, utan bara om vi har väldigt starka indikationer” berättar Klarna för Breakit. 

I SVT programmet visas ett antal olika intervjuer och under en intervju med Youtubeprofilen Lokal räcker Olof 10 000 amerikanska dollar till Lokal som ”en gåva från Escobarfamiljen”.

Anjo hävdar att detta var uppgjort redan en vecka i förväg och att pengarna inte ens var äkta. Lokal hävdar bestämt att det var äkta dollar han fick men Youtubevideon plockades ner senare.

The Hollywood Reporter har skrivit om Olof K Gustafssons konstaffärer. 

The Rip off repport varnar för Olof K Gustafsson. Bland annat ska han inte ha skickat Escobar Inc Appletelefoner till sina betalande kunder i USA. Olof tillsammans med sin fru/sambo Svetlana har enligt rapporten beställt en Rolexklocka och omedelbart returnerat enbart en tom låda utan klockan. Ganska lik Pablo Escobars favoritklocka. 

olof-k-gustafsson-bank
olof-k-gustafsson-bank-svetlana

Affideer AB är ett företag på Ekerö där både Olof och hans pappa Georg är styrelsemedllemmar. Hintao Inc i Florida och ett företag med namnet BH Cash Inc i Kalifornien används för pengatransaktioner och för en fasad. Swedbank i Sverige är en av bankerna som har använts för pengatransaktioner.

ESCOBAR INC (WARNING STAY AWAY) – PUERTO RICO

BH CASH INC (WARNING STAY AWAY) – CALIFORNIA

ADENHEIM INC (WARNING STAY AWAY) – CALIFORNIA

HINTAO INC (WARNING STAY AWAY) – 1521 ALTON ROAD, MIAMI BEACH, FLORIDA 33139

SWEDISH KINGDOM CORP (WARNING STAY AWAY) – 1521 ALTON ROAD, MIAMI BEACH, FLORIDA 33139

GUSTAV VASA LLC (WARNING STAY AWAY) – 1521 ALTON ROAD, MIAMI BEACH, FLORIDA 33139

ITALIAN STALLION LLC (WARNING STAY AWAY) – 1521 ALTON ROAD, MIAMI BEACH, FLORIDA 33139

VON LINNE LLC (WARNING STAY AWAY) – 1521 ALTON ROAD, MIAMI BEACH, FLORIDA 33139

COIN LEGAL LTD (WARNING STAY AWAY) – UNITED KINGDOM

AFFIDEER AB (WARNING STAY AWAY) – SWEDEN

GEORG GUSTAFSSON (WARNING STAY AWAY) – SWEDEN

SVETLANA VOLOSHINA (WARNING STAY AWAY) – RUSSIA/FLORIDA

Flashback skriver:

 Om man ska tro Olof så är ju Think Pink-Bella hans moster, vilket bör göra hans mamma till iranier, möjligen iranier från Ryssland. Bella Nilsson hette ju tidigare ”Isabella Johansson” när hon befann sig i Malmö och blev åklagad i någon porrhärva. Innan dess hette hon något extremt persiskt namn som ingen kan stava till.

Olof K Gustafsson blev avstängd på Tiktok på grund av hans ord till en 16-åring enligt bland andra Expressen

Youtube är en grej, men horor är bättre. Vi får göra något som är lite skojigt tillsammans. Jag vill inte ha några tjackluder från Sverige eller några fjortisar, utan det ska vara riktiga proffshoror från Ukraina helst, eller så kan vi ta dem från Ryssland.

Nu har jag googlat och nej, jag blir inte sugen på att köpa en telefon av Escobar Inc!

Alla screenshots: svt.se, ripoffreport.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *