Alexander Pärleros borde fundera över vilka han intervjuar

Alexander Pärleros har intervjuat en antivaxxare i Framgångspodden och när han är klar med intervjun så är han helt övertygad om att politikerna och läkemedelsbolagen mörkar sanningen.

Med tanke på att han hamstrade mängder med munskydd av högsta skyddsklass i början av pandemin så är han rätt kaxig nu när samhället ska återigen öppnas. Och det är enbart tack vare att alla har fått en möjlighet att vaccinera sig gratis!

Så här skriver han på Instagram:

-”Det har inte varit en självklarhet för mig att släppa detta avsnitt. Vet att det är att hoppa in i en eld, en eld med mycket hat. Dock finns det en sida av mig som reagerar när den ser saker i samhället och känner att det är min plikt att ta dialogen andra inte vågar.

Undanhållning av information av Sveriges politiker.

Läkemedelsbolag fifflar och mörkar deras studier för att tjäna pengar.

Nu är ett avsnitt ute som jag vet kommer röra runt i grytan, ta fram saker som man mörkat. Den jag intervjuar är hjärnforskaren som även har 3 examrar, läkare fysiolog och doktorerat Katarina Gospic.”

Men som Amina Manzoor på Expressen skriver:

-”Gospic kallas ofta för hjärnforskare i medier. Forskare är ingen skyddad titel, men hon har inte publicerat någon vetenskaplig artikel sedan 2014. Man måste inte vara forskare för att få prata om vaccin och pandemin, men när hon presenteras som hjärnforskare i podden ger det tyngd åt det hon säger.”

Vidare så skriver Amina Manzoor att Alexander Pärleros borde fundera över vilka han intervjuar. -”Jämfört med ”The Joe Rogan Experience” är hans podd småpotatis. Samtidigt har den fler än två miljoner lyssningar per månad och är en av Sveriges mest populära poddar. 

Pärleros säger i sociala medier att han bara ställer frågor som man inte får ställa. Om han verkligen ville ha ett öppet samtal om nyttan och riskerna med covidvaccinerna, varför bjöd han då inte in en riktig läkare och forskare? Då hade han kunnat få riktiga svar, som hjälpt oroliga lyssnare.”

Agnes Wold svarar i Aftonbladet att -”Antivaxxare ska ständigt veva runt”.

-”Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, säger till Aftonbladet att hon blir rasande av att höra hur de pratar om vaccinet.

– Jag förstår inte vad de menar? Att covid-19 vaccinet inte har någon effekt och att allt bara är fusk? Över en miljard människor har vaccinerat sig med Pfizer och vi har hur mycket data som helst på att det fungerar mot allvarlig sjukdom och död.”

Breakit skriver att annonseringen för avsnittet är avstängd hos Acast. -”Vi vill skydda våra annonsörer”.

Alla screenshots: instagram/alexanderparleros, expressen.se, aftonbladet.se, breakit.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!