Alexander Pärleros gör sandänglar

Alexander Pärleros visar i sitt Instagraminlägg hur roligt det är att göra sandänglar vid poolkanten hemma i Marbella.

Älskar när man kan göra sandängel #marbellalife #sahararain

Calima har dragit sand och andra mindre trevliga små partiklar över hela Europa. Bakteriehalten är hög bland partiklarna och folk på Kanarieöarna, som är vana vid dessa vindar, brukar stanna inomhus eller ha något för ansiktet om de måste ta sig ut. Det är starka och varma vindar som driver partiklarna från Afrika och färgen varierar beroende på vilken sorts torr jord som har dragits upp av vindarna.

Ida Warg skriver i sin story att lilla dottern fick andningsproblem och fick tillbringa natten på sjukhus för observation. ”Vi var inte ens ute men hade öppet fönster/dörr” skriver Ida i sitt inlägg.

När Alexander Pärleros fick klart för sig att Calimavindarna försämrade luften markant, åkte han och köpte på sig ett antal luftrenare.

Så, från att aningslöst ligga och göra sandänglar i väldigt smutsig sand blev det ett tvärt kast till att kalla sanden radioaktiv. ”Det här med luften… Det här måste man ta seriöst alltså. Det är bra att få i sig bra luft. Bra luft är viktigt” säger Alexander i sin story.

Screenshot: instagram/alexanderparleros/idawarg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *