Antonija Mandir – Det jag försökte få fram blev så fel

I influencereditionen av ”Halv Åtta hos Mig” berättar Antonija Mandir hur hårt hon blev kritiserad när hon i sin story på Instagram konstaterade skämtsamt att influencers behövde ha semester efter coronatiden för att de hade underhållit Sverige. ”Det jag försökte få fram blev så fel” berättar Antonija. ”Jag försökte uppmuntra de i min bransch men det uppfattades som att jag såg ned på en annan bransch.”

Camilla Hamid som visar programserien i sin Youtubekanal anser att kvinnliga influencers får ta mot hård kritik bland annat för att folk utan insyn inte förstår hur mycket jobb det egentligen ligger bakom varje inlägg.

Influencerbranschen per se är, oavsett om man är en influencer eller kallar sig för en kreatör, det är ett kvinnodominerat yrke. Den bilden man ser på Instagram eller det klippet man ser på Youtube är väldigt många lager av arbete som ligger bakom. Inte bara de människor man ser alltid utan de människorna som finns bakom. Men det som presenteras är det som ser ut som ett semesterliv.

Den synen rotas i ett överhängande kvinnohat. Och i jantelag. Som privatperson som är ickeoffentlig… Säger du en sak fel eller tokigt… Eller gör något fel, det behöver inte ens vara lite fel utan jättefel. Då är det du och personerna i din närmsta omgivning som får reda på det.

Medan om du (influencer) tabbar dig eller säger något fel så då vet så många människor om det. Det finns en grundförväntan på att man inte får göra fel. Det finns inte ens marginal för att göra fel och lära sig något av det. Och det i sig är läskigt.

Semestersynen på en kreatörsliv gör att när du (Antonija Mandir) berättar att du förtjänar semester för att du har underhållit Sverige… Folk blir provocerade av det för att de tror att vi lever ett semesterliv.

Någon som som ser dig bakom kameran vet att det inte är ett semesterliv utan att det är långa nätter, det är mycket oro, det är ångest och mycket hårt arbete.

Alla kvinnor i den här branschen är entreprenörer men vi ses ner på för att detta är en kvinnodominerad bransch som kommer med kreativitet på köpet.

Antonija Mandir berättar att det var svårt att bli så missförstådd. ”Vad man än såger efter så får man inte en ärlig chans att göra rätt” säger Antonija. ”Folk har redan bestämt sig för vad de tycker om en och spelar det ingen roll vad du än säger” bekräftar Camilla Hamid.

YouTube player

Det var Felicia Aveklews tur att laga middag. Hon bjöd på vitlöksbröd, halloumi och spenatpasta och till efterrätt Nutellapizza. Kolla in Felicias house tour i hennes nyrenoverade lägenhet!

Screenshots: youtube/camillahamid

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *