Sara Forsberg- Man enligt DNA

Låtskrivaren, artisten, radioprataren och Youtubefenomenet Sara Forsberg (som marknadfördes i USA som SAARA) kommer nu med intressanta nyheter i sin senaste Youtubevideo.

Hon berättar att hon aldrig kom in i puberteten och när hon läkarundersöktes kom läkarna fram till ett resultat som ingen i familjen hade räknat med.

Hon saknade äggstockar och livmoder. Istället för äggstockarna hade hon tre tumörer som behövde opereras bort och dessutom två testiklar. DNA visade att hon var en kille.

Enligt läkarna skulle Sara egentligen blivit en pojke men en genmutation gjorde att hon delvis blev en flicka istället.

Hormonbehandlingen som Sara fick påverkade inte hennes kropp egentligen mer än att hon sköt i höjden och är nu 183 cm lång.

YouTube player

Sara var i chock och skrev i diverse internetforum om sin situation och publicerade bilder på sig själv och sitt namn istället för att använda en signatur.

Senare, när Sara var 19 år gammal, blev hon världskänd tack vare sin video där hon låtsades att prata på olika språk. Någon hade tagit screenshots på dessa forum och skvallrade sedan till pressen.

YouTube player

Tidningarna jagade henne och hotade att publicera dessa screenhots om hon inte ville kommentera. Det gick till slut så långt att Sara var tvungen att anlita en advokat för att få stopp på detta. Hon mådde väldigt dåligt av hela situationen och har sedan dess drabbats av panikångest .

Jag är ledsen att höra att Sara har gått igenom sådana tuffa upplevelser. Det är verkligen oacceptabelt att hennes privatliv har blivit kränkt på det sättet. Att hantera sådan press och hot från media kan vara mycket skadligt för en persons mentala hälsa.

Det är viktigt att vi alla respekterar människors privatliv och att vi inte sprider eller utnyttjar deras personliga information. Att vara känd offentligt innebär inte att man förlorar rätten till privatliv och respekt.

Jag hoppas verkligen att Sara har fått den hjälp och stöd hon behöver för att hantera panikångesten och andra konsekvenser av dessa händelser. Det är modigt av henne att dela sin historia och jag hoppas att hon får fortsatt stöd och kärlek från sina följare och supportrar.

Men nu har hon på något sätt ändå förlikat sig med sin kropp och hon vill berätta sin historia för att hjälpa andra i samma situation.

Sara berättar att det har varit en chockartad upplevelse att få reda på detta och att det har tagit tid att bearbeta det. Hon känner sig fortfarande som en kvinna och identifierar sig som en kvinna, men det har varit en resa att acceptera och förstå sin kropp och dess historia.

Hon uppmanar sina följare att vara öppna och förstående gentemot människor som kanske inte passar in i normerna för kön och sexualitet. Hon betonar vikten av att vara öppen och accepterande, och att inte döma människor baserat på deras kropp eller identitet.

Sara avslutar videon med att säga att hon känner sig stark och självsäker i sin identitet och att hon hoppas att hennes berättelse kan hjälpa andra att känna sig accepterade och förstådda. Hon uppmanar alla att vara stolta över sig själva och att omfamna sin unikhet.

Screenshot: youtube/saraforsberg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *