Youtubers i drama på Instagram

Tova Helgesson kallade folk som tog sig in på hennes tomt för h-rungar. JLC tog upp detta i sin podd och tyckte att det finns andra ord att använda. Helst skulle man enligt JLC inte reagera alls och gruppen tog Joakim Lundell som ett exempel på att det hjälper inte att gå ut sociala medier och skrika åt folk. Det blir enligt JLC bara värre.

Mikael Hallström rapporterade om detta på Youtube. Kanske mest av fåfänga eftersom JLC nämnde honom i podden och kallade honom för brorsan. Pontus Björlund dvs ANJO tyckte att historien saknade nyhetsvärde och var löjlig. Så han ifrågasatte Mikael Hallström från Cluee News på Instagram. Med resultatet att han blockades av Mikael som anser i sitt inlägg bland annat att han har blivit jämfört med Olof K Gustafsson. 

Så här lät det på  Instagram:

ClueeNews: -Jag gör en nyhet om att jlc kritiserar Tova och ja blir jämförd med Olof k.

Jag gör en nyhet om att Zaitros skickat dp och missbrukar då är jag ett monster som gjort så han ligger på sjukhus. Jag gör en nyhet om ben för att han försökte blása mig med Ksi grejen då sa han upp vänskapen. Jag gör nyheter om en annan Influencer som gjort något grovt då blir jag hotad. Vad ska ja göra nyheter om??? Är det fel på personerna som skapar nyheter åt mig pga deras handlingar eller är det fel på mig som pratar om vad som hänt!

ANJO: -Jahopp då blev man blockad av Cluee News

för att man ifrågasätter en enligt mig ganska löjlig nyhet… och sen säger han på story att han har blivit jämförd med Olof K? Asså what?!
Nivån på källkritiken. Sluta spela offer snälla för de e inte synd om dig…

Det var nog flera som lyfte på ögonbrynet lite extra när det visade sig att Cluee News med Mikael och hans anställde layoutskapare och skribent gått över till Nyheter24. Med tanke på att han bara ett par år sedan gjorde flera Youtubevideos där han beskrev Nyheter24 som sekt och kallade sin nuvarande kollega Quetzala Blanco för ghettobrud bland annat. Så han är nog inte så känslig som det verkar.

Övergången till Nyheter24 och att Olof K skickade honom sin första sedel som present kan nog ha gjort att Joakim Lundell hoppade över Mikaels avsnitt när han promotade ANJOs serie om psykisk ohälsa. Det är lätt att bli utfryst om man vänder kappan efter vinden för många gånger.

Men å andra sidan… Det här grabbgänget med varierande antal youtubers hugger varandra i ryggen ganska friskt för att sedan när det passar bli polare igen. Är de osams så då släpps det interna meddelanden som det skapas en story av på Youtube eller på Instastory. De kallar det för drama.  Jag kallar det visningsfiske.

Alla screenshots: instagram/pontusbjorlund, Instagram/youtube/clueenews

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *